Marketing Automation

Insights van een Technische Marketing Automation Consultant

Fatma Khan Technische Marketing Automation Consultant

Fatma, je weet wel, die music explorer en art lover in het Be Bold team? Zij is onze immer leergierige Technische Marketing Automation Consultant. Wat wil dat nu zeggen en waar is zij dag in dag uit mee bezig? Wij vroegen het haar gewoon!

De vrouw achter de naam, wie is Fatma Khan?

Wat zijn drie woorden die jou beschrijven?

  • Oplossingsgericht
  • Leergierig
  • Creatief

Hoe ziet jouw dag als Technische Marketing Automation Consultant er meestal uit?

Wanneer ik in de ochtend aankom op kantoor loop ik al meteen langs de koffiemachine om mijn dag te beginnen met een lekkere tas koffie. ☕️ Daarna begin ik mijn dag met twee zaken: ik check mijn inbox en neem de lijst van to do’s voor die dag door.

Eenmaal begonnen, werk ik aan mijn projecten en help tussendoor mijn collega’s met technische uitdagingen. ‘S avonds herlaad ik me door tijd te spenderen met mijn familie, te lezen, een serie of muziek op te zetten of door te schetsen.

Wat houdt je job in?

Als Technische Marketing Automation Consultant is het mijn job om de noden en behoeften van klanten te realizeren met behulp van mijn technisch inzicht. Ik werk aan verschillende projecten en behandel ook tickets die tijdens die dag binnenkomen.

Hoe ben je doorgegroeid in jouw technische functie?

“Voor alles is er een oplossing.” 🚀 Deze mindset geeft mij het doorzettingsvermogen om uitdagingen aan te gaan, waardoor ik veel nieuwe zaken leer.

Welk stuk van jouw job geeft jou het meeste energie?

Ik haal voldoening uit het afronden van een interessant project. Wanneer een project is afgerond, wil dit zeggen dat ik onze klanten heb kunnen helpen. Het gevoel van succes na samen iets gebouwd te hebben, geeft mij voldoening.

Dit geldt niet enkel voor klanten, maar ook voor mijn collega’s. We zijn een team dat elkaar helpt. Zo’n hecht team zorgt ervoor dat je graag naar je werk gaat.

Wat is je grootste carriereprestatie tot nu toe?

Mijn carrièreleven is dit jaar begonnen. Ik begon namelijk te werken op de eerste week van de lock-down, maar ik heb mijn groei niet laten belemmeren door deze omstandigheden. Vandaag werk ik mee aan verschillende projecten en help ik mee met de functionele en technische opzet. Sinds kort ben ik ook in-house bij een klant aan het werk om uiteindelijk door te groeien tot leading consultant.

Fatma Khan aan het werk

Wat is voor jou de definitie van Marketing Automaton?

Marketing Automation is een tool om jouw verhaal te vertellen. Diensten en producten staan pas in de kijker bij mensen onder twee voorwaarden. Ten eerste moet je het juiste publiek vinden. Mensen moeten geïnteresseerd zijn in jouw producten of diensten en bereid zijn om te luisteren. Ten tweede moet je er op letten hoe je deze mensen bereikt. Vertel je verhaal op een manier die je publiek echt doet luisteren.

Hoe ziet de toekomst van Marketing Automation eruit?

De toekomst van Marketing Automation zit in personalisatie. Waar er data is, zijn er mogelijkheden. 💥 Zolang er vooruitgangen geboekt worden binnen big data zal personalisatie hogere niveaus blijven bereiken. Sinds de IT-wereld hier zo fel mee bezig is, mogen wij uitkijken naar de toekomst.

Wat missen bedrijven die nog niet aan Marketing Automation doen?

Buiten het feit dat ze weinig mensen bereiken, werkt het contraproductief. Eén van de mooie kanten van Marketing Automation is dat het de gang van zaken voor een heel stuk versoepeld. Concurrenten die geautomatiseerde marketingprocessen hebben, zullen veel meer bereiken met evenveel moeite en tijd. Tegenwoordig is Marketing Automation essentieel.

Wat is jouw doel?

Ik wil blijven doorgroeien binnen mijn functie en mijn team versterken om samen hogere niveaus van expertise te bereiken. Uiteindelijk wil ik nieuwe uitdagingen aangaan en bestaande oplossingen verbeteren met nieuwe oplossingen.


Denk je na over je volgende stappen? Interesse om bij Be Bold te werken of stage te lopen?

"]