Digital Marketing Marketing Strategy

Insights van een Project Manager en Digital Marketeer

Project Manager en Digital Marketeer Emily met koffie | Be Bold

Emily, je weet wel, die sushi- interieur- mode- en travel-lover in het Be Bold team? Zij is een kameleon en werkt als Project Manager, Business Development Manager en Digital Marketeer voor ons Bold team. Wat wil dat nu zeggen en waar is zij dag in dag uit met bezig? We vroegen het haar gewoon!

De vrouw achter de naam, wie is Emily Lippens?

Wat zijn drie woorden die jou beschrijven? 

  • Go-getter
  • Optimistisch & ‘the sky is the limit’ mentaliteit
  • Oplossingsgericht & klant georiënteerd.

Hoe ziet jouw dag er meestal uit?

Ik begin mijn dag altijd met een verse gemberthee, mijn rocket fuel om met een vat vol energie te starten. Eenmaal op kantoor aangekomen, open ik mijn mailbox om er zeker van te zijn dat alle must do’s ’s ochtends als eerste gedaan worden. Ik ben een zeer gestructureerd persoon, een echte planningsguru en altijd erg klantgericht. Mijn mailbox leegmaken en ervoor zorgen dat elke deadline wordt gehaald en al mijn klanten op de beste manier worden geholpen is mijn ultieme doel.

Afgezien van deze twee ochtendrituelen, kan ik niet echt zeggen dat mijn dagen er altijd hetzelfde uitzien. Ik werk als Project Manager, Business Development Manager, Digital Marketeer en daarnaast werk ik ook aan enkele operationele taken voor Be Bold. Dit zorgt voor veel afwisseling en dat is ook de reden waarom ik zo van mijn job houd.

Aan het einde van een werkdag vol uitdagingen (Oh yes, I love a good challenge 💥), kook ik graag een lekkere maaltijd of ga ik snel een hapje eten met mijn vriend, vrienden of familie. Mijn avonden zijn gevuld met een mooie wandeling door Antwerpen tijdens zonsondergang, de zoveelste geweldige Netflix-serie kijken of iets gaan drinken op het welbekende Zuid in Antwerpen. En oh ja, op winderige dagen ga ik graag Kiteboarden in Oesterdam (NL) of aan de Belgische kust.

Wat houdt je job in?

Als Project Manager en Business Development Manager ben ik altijd het eerste aanspreekpunt voor mijn klanten. Dit begint met een eerste kennismaking met de klant, het identificeren van behoeften en het uitwerken van een voorstel om uiteindelijk de deal te sluiten. Zodra we een project starten bij een nieuwe of bestaande klant ben ik verantwoordelijk voor het opstellen van planningen en budgetten en het project te managen van A tot Z.

Daarnaast ben ik actief als Digital Marketeer en focus ik me voornamelijk op Social Media Marketing. Ik adem één ​​van onze Bold uitspraken: “Omdat elk bedrijf een geweldige digitale strategie verdient om hun publiek te bereiken, hun merk op te bouwen en hun doelen te bereiken.” Mijn passie is het creëren, uitvoeren, meten en optimaliseren van digitale marketingstrategieën voor onze klanten, met één doel: groei! De rest van de tijd ben ik betrokken bij operationele zaken voor Be Bold en ben ik verantwoordelijk voor het werven van nieuwe Bold collega’s. Een hele boterham die voor enorm veel afwisseling zorgt, waar ik van hou!

Hoe ben je doorgegroeid in jouw functie?

Ik begon mijn reis bij Be Bold in november 2019. Ik zet me altijd 100% in voor alles en streef ernaar om continu te leren on the job. Durven vragen stellen, anderen challengen en verantwoordelijkheden opnemen, dat is hoe je groeit in je job. Training en persoonlijke ontwikkeling is iets wat centraal staat bij Be Bold en dat kan ik alleen maar beamen. Daarnaast heb ik mijn groei de afgelopen maanden te danken aan al mijn Bold collega’s, zonder hen had ik nooit gestaan waar ik vandaag sta. Als team helpen we elkaar continu, brengen we elkaar naar een hoger niveau – cheers to our Bold family ❤️!

Welk stuk van jouw job geeft jou het meeste energie?

Het feit dat bij Be Bold elk individueel teamlid en onze klanten continu groeien is wat mij het meeste energie geeft. We zijn een zeer dedicated team, vastberaden om succesvol te zijn in alles wat we doen. Going the extra mile zit in ons DNA en daarmee streven we naar het beste en alleen het beste. Daarnaast zijn wij een enorm hechte groep die elkaar versterken & houden we allemaal wel eens van een leuke afterwork en een lach en een zwans tussendoor. That’s where it feels like home!

Wat is je grootste carrièreprestatie tot nu toe?

Ik denk de evolutie die ik de afgelopen 10 maanden heb gemaakt. Komende uit een hele andere sector (de rekrutering) en even evalueren wie ik nu ben en waar ik nu sta, kan ik zeggen dat ik een happy en (slightly ☺️) proud kiddo ben. Ik ben enorm gegroeid als professional maar ook als persoon en waar we nu als Bold team staan ​​is gewoon w-o-w 🚀.

Wat is voor jou de definitie van Digitale Marketing?

Digitale marketing is de promotie van jouw bedrijf door gebruik te maken van online kanalen en concepten, zoals de website, SEM, SEO, SEA, paid adverteren, sociale media, conversie optimalisatie, analyseren en meten (Google Analytics) etc. om daarmee jouw doelstellingen te bereiken. Digitale marketing maakt het mogelijk om customer journeys te creëren en op te sporen, en het wordt steeds geavanceerder.

Project Manager en Digital Marketeer Emily aan het werk | Be Bold

Hoe ziet de toekomst van Digitale Marketing eruit?

Ik ben ervan overtuigd dat digitale strategieën dynamischer en meer van cruciaal belang zullen worden en sociale media content creatiever. Digitale Marketing wordt steeds meer datagedreven (to measure is to know), mobiel en persoonlijk (denk aan smart content). Ik geloof dat bedrijven die tijdens deze Covid-19-crisis in sociale media marketing hebben geïnvesteerd, de resultaten zullen zien als alles weer ‘normaal’ wordt. Tegenwoordig zijn en verwachten consumenten, B2B en B2C, dat je online aanwezig bent. Dit is het moment voor bedrijven om op die trein te springen.

Wat missen bedrijven die nog niet aan Digitale Marketing doen?

Don’t get me started 😉. Alle grappen terzijde, bedrijven die digitale marketing niet in hun strategie implementeren, missen veel kansen. Onze samenleving wordt meer en meer meer digitaal, verbonden met elkaar en geglobaliseerd net zoals al jullie klanten. Digitale marketing is een zeer efficiënte en effectieve benadering om klanten te bereiken. Afgezien van de kosten- en opbrengstenvoordelen, is het 100% meetbaar om uw ROAS (rendement op advertentie-uitgaven) te verhogen. Dus waar wacht je op?

Wat is jouw doel?

Blijven bijleren en groeien als Project Manager, Sales en Digitale Marketeer. Vooral op dat laatste ga ik de komende maanden zelf en ook als team focussen. Be Bold wordt vaak een Marketing Automation Agency genoemd, maar we zijn zoveel meer dan dat ;-). Digitale Marketing en Marketing Automation gaan hand in hand en wij bieden een totaalpakket aan onze klanten. Zoals hierboven al even vermeld, wordt digitale marketing meer en meer datagedreven en gaan we focussen op growth marketing om gigantische successen te boeken samen met onze klanten. Ik kan het samenvatten in één woord, GROEI!

"]