Karen Dieleman Marketing Strateeg

Karen, je weet wel die dino, healthy food & dans lover, in het Be Bold team? Naast het management van Be Bold houdt ze zich ook bezig met projectmanagement, business development en het uitdenken van marketingstrategieën. Laten we eens kijken hoe haar dagen eruitzien.

De vrouw achter de naam, wie is Karen Dieleman?

Wat zijn drie woorden die jou beschrijven?

  • Go-getter
  • Oplossingsgericht
  • Mensen-mens

Hoe ziet jouw dag er meestal uit?

Ik start altijd iets vroeger zodat ik mijn dag goed kan beginnen. Daarbij hoort steevast een grote tas koffie. De geur alleen al, geweldig!

Met mijn koffie in de hand overloop ik mijn agenda en to do’s. Ik start vervolgens aan het opvolgen van projecten zodat de deadlines worden gehaald, het beantwoorden van e-mails en het opmaken van planningen, overzichten…

Gezien ik meerdere rollen vervul ziet mijn dag er zelden hetzelfde uit. Ik plan mijn dagen ook nooit 100% vol omdat er altijd onverwachte dingen zijn waarop ik moet kunnen reageren. Een collega die een luisterend oor nodig heeft, een vraag van een klant, een lead die binnenkomt via de website, operationele elementen… Never a dull moment, am I right? 💥

Aan het einde van de dag probeer ik nog even naar buiten te gaan om een frisse neus te halen. Een wandeling of een loopsessie zijn ideaal om de werkdag af te sluiten. Ook yoga kan deugd doen. Vervolgens stap ik in de keuken in. Ik geniet er enorm van om met mijn handen bezig te zijn en een lekkere maaltijd te bereiden.

Wat houdt je job in?

Als Project Manager en Business Development Manager bouw ik een relatie op met onze klanten. Daarbij kijk ik mee naar hun noden, waar ze al dan niet zelf weet van hebben, en werk ik een voorstel op maat uit. Eens het project of de samenwerking van start gaat, ben ik verantwoordelijk voor het opstellen van planningen en budgetten alsook om het project te managen van A tot Z.

Daarnaast ben ik actief als Marketing Strateeg waarbij ik met de klant en het team kijk naar een efficiënte doelrealisatie d.m.v. performance marketing. Met Be Bold streven we ernaar om de hele marketingaanpak volgens het inbound model te herstructureren zodat klanten efficiënter te werk kunnen gaan en het gewenste resultaat behalen.

Last but not least, als Manager van Be Bold ben ik bezig met de groei van het team en Be Bold als bedrijf. Dit gaat van persoonlijke 1:1’s, naar het uitwerken van persoonlijke groeiplannen, tot het bouwen van een goede structuur waarin het team kan floreren. Op bedrijfsniveau gaat het eerder over het cijfermatige en het strategische om ervoor te zorgen dat we de volgende jaren nog verder kunnen groeien als Bold bedrijf.

Lekker divers, want elke dag hetzelfde, dat is niets voor mij!

Hoe ben je doorgegroeid in jouw functie?

Karen Dieleman

Ik ben bij Be Bold gestart als Digital Marketeer, maar rolde al snel in een combinatie van projectmanagement en uitvoerende digitale marketingprojecten. Ik ben een heel creatief persoon, maar zorg ook graag voor structuur, win win dus. 😊

Gaandeweg werden er meer taken aan me toegewezen, zag ik dingen die opgepakt konden worden, stelde ik vragen #leergierig en nam ik meer en meer verantwoordelijkheid op.

Dat doorgroeien bij Be Bold mogelijk is, heb ik dus zelf mogen ervaren. Het was een enorme rollercoaster, maar ik kon altijd rekenen op mijn Bold collega’s voor hulp, advies en steun. Als team helpen we elkaar altijd en zo blijven we samen groeien. 

Welk deel van jouw job geeft jou het meeste energie?

Het team en de schitterende resultaten die we boeken! Ik ben een mensen-mens. Als het team gelukkig is, dan ben ik als moederkloek gelukkig. 💪 Ik sta met heel veel plezier klaar met een luisterend oor en zoek mee naar oplossingen waar nodig.

Daarnaast vind ik het fenomenaal hoe ons team de noden van klanten aanpakt, hoe ze samen sparren en niet enkel onze klanten maar ook elkaar blijven challengen.

Het cijfermatige van Be Bold zelf is ook iets dat me enorm fascineert en waar ik graag mijn tanden in zet om het verder te optimaliseren.

Wat is je grootste carrièreprestatie tot nu toe?

Mijn persoonlijke en professionele groei het afgelopen jaar.

Ik werd projectmanager van de internationale uitrol van Oracle Eloqua naar 22 Europese landen voor Mazda Motor Europe. Een uitdaging die ik met een beetje angstzweet, maar vooral met volle goesting ben aangegaan. Ondertussen hebben we als team een mooie relatie opgebouwd met de klant.

Daarnaast ben ik manager van Be Bold geworden. Ook hier heb ik in een korte periode heel veel bijgeleerd, niet zonder slag of stoot, maar met eeuwige goesting. Als ik terugkijk op wat we samen hebben gerealiseerd in het afgelopen jaar, dan kan ik alleen maar trots zijn. 

Wat is voor jou de definitie van Marketing?

Karen Dieleman Project Manager en Business Development Manager

Marketing is voor mij een manier om je product of je dienst kenbaar te maken bij jouw doelgroep. Dit kan op heel veel verschillende manieren, zowel on- als offline.

Waar wij met Be Bold op focussen zijn digitale marketingcampagnes op Google en verschillende sociale media kanalen, alsook Marketing Automation.

De sociale media campagnes zorgen ervoor dat we de juiste mensen aanspreken door heel gerichte targeting. We leiden hen vervolgens naar een kwalitatieve landingspagina waar ze bepaalde data achterlaten. Die data kunnen we vervolgens inzetten om gepersonaliseerde content te voorzien. Het meten en optimaliseren voor optimaal resultaat is hier onmisbaar.

Hoe ziet de toekomst van Marketing eruit?

Klanten verwachten steeds meer, waaronder ook een snellere en meer digitale dienstverlening.

Ik geloof daarbij sterk in de link tussen Marketing en Sales. De combinatie en het nog beter samenwerken tussen beiden zal ervoor zorgen dat bedrijven effectievere sales (bv. meer conversies) met een lagere kost kunnen realiseren. Daarnaast zal de data die we capteren nog slimmer worden ingezet.

Ook zullen Artificiële intelligentie (AI), Machine Learning (ML) en Marketing Automation zorgen voor een nog meer gepersonaliseerde aanpak en verdere automatisering van bepaalde processen. AI en ML zullen de data die we verzamelen slim verwerken. We zullen bijvoorbeeld gaan werken met AI-lead scoring modellen, AI zal zorgen voor een nog betere segmentatie, send-time-optimization en subject-line-optimization zorgen voor nog verdere personalisatie…

Wat missen bedrijven die nog niet aan Marketing doen?

De kans om hun product in de kijker te zetten voor een nog breder en gerichter publiek.

Het maakt niet uit of je nog maar net start met je zaak of dat je al verschillende jaren bezig bent, je succes zal afhangen van de mensen die je aantrekt voor jouw product of dienst.

Vandaag zijn we, zeker met het COVID-19, sterk afhankelijk van het internet voor entertainment, informatie en met de winkels die gesloten zijn, ook shopping. Als je dus nog geen digitale marketing inzet ter promotie en bewustwording van jouw product of dienst, dan zal je klanten verliezen aan meer tech-savvy concurrenten.

Wat is jouw doel?

Naast mensen-mens, zit er ook een ambitieus ondernemer in mij. Zo zal ik mezelf blijven challengen om beter te worden en betere resultaten te boeken. 🔥 Ik leer nog elke dag bij en dat wil ik ook blijven doen. Mijn doel is om nog verder te groeien in mijn rol als Manager van Be Bold en er steevast te zijn voor het team.

Daarnaast wil ik samen met het team en onze klanten blijven groeien als waardevolle partner voor performante marketingcampagnes.

Ik kan me geen betere omgeving inbeelden om dat te doen dan bij Be Bold. Samen met de Be Bold collega’s werken we dag in dag uit aan onze kwalitatieve dienstverlening en het verder uitbouwen van onze toegevoegde waarde.


Wil je op de marketingkar springen of je huidige marketing optimaliseren? Ik bekijk graag de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

"]