Email Marketing Marketing Automation

Insights van een Functionele Marketing Automation Consultant

Imke, je weet wel, de aan Hartmints verslaafde spring-in-‘t-veld in het Be Bold team? Zij is onze enthousiaste Functionele Marketing Automation Consultant. Laten we eens kijken hoe haar dagen eruitzien.

De vrouw achter de naam, wie is Imke Melis?

Wat zijn drie woorden die jou beschrijven?

  • Postief ingesteld
  • Leergierig
  • Enthousiast

Hoe ziet jou dag als marketing automation consultant eruit?

Mijn dagen starten vrijwel altijd hetzelfde: rustig wakker worden met een lekker ontbijt en een warm tas thee, alvorens vol goesting aan de werkdag te beginnen. Ik lees mijn mailtjes, bekijk wat er die dag allemaal op de planning staat en schiet meteen in actie om onze klanten zo goed mogelijk verder te helpen. Een teammeeting hier, een brainstorm daar… Mijn dagen zien er nooit hetzelfde uit en dat vind ik geweldig!

Aan het einde van de dag neem ik graag een frisse neus door eventjes te gaan lopen of een wandeling te maken. Vervolgens geniet ik van een lekkere maaltijd en plof ik in de zetel om friends, voor de zoveelste keer, te bingewatchen. Want wat kan je ook anders doen dezer tijden? 🤷‍♀️

Wat houdt je job in?

Als Functional Marketing Automation consultant is het mijn taak om klanten verder te helpen op vlak van Marketing Automation, en meer specifiek binnen Active Campaign.

Aan de hand van workshops identificeer ik de noden en behoeften van de klant om nadien aan de slag te gaan met de implementatie van Active Campaign. Ik bied ondersteuning voor het uitwerken van campagnes en automatisaties en probeer de opportuniteiten van Marketing Automation aan de klant duidelijk te maken. Ook geef ik trainingen over Active Campaign en sta ik steeds paraat om de nodige support te bieden aan onze klanten. 🤓

Hoe ben je doorgegroeid in jouw functionele consultant functie?

Alvorens van start te gaan bij Be Bold, heb ik me enkele weken volledig verdiept in de wereld van Marketing Automation en Active Campaign. Ik volgde online cursussen, zocht extra informatie op en deed al het mogelijke om goed voorbereid te kunnen beginnen. Vanaf de eerste werkweek werd ik mee op een nieuw project gezet waarbij ik deze kennis onmiddellijk al kon testen, bijschaven, en natuurlijk uitbreiden. Ik ben erg leergierig en zat dus steeds met tal van vragen. Gelukkig mocht ik deze steeds afvuren op mijn lieftallige collega Nienke.

Daarnaast geloof ik sterk in de uitspraak “There are no secrets to success. It is the result of preparation, hard work and learning from failure”. Zo leer ik elke dag nog bij en zullen alle blunders die ik al eens heb gemaakt, geen tweede keer gebeuren (hopelijk 😊 ).

Welk stuk van jouw job geeft jouw het meeste energie?

Ik haal erg veel voldoening uit het kunnen verder helpen van onze klanten en om deze te zien groeien op vlak van Marketing Automation.

Zo zijn sommige klanten in het begin nog wat terughoudend omdat Marketing Automation voor velen nog een abstract gegeven is.  Ik vind het dan ook heel erg fijn wanneer ik hen kan overtuigen van de waarde die de tool kan brengen voor hun business.

Daarnaast vind ik het ook heel leuk om creatief bezig te zijn en samen met mijn collega’s te kunnen brainstormen over vanalles en nog wat.

Wat is je grootste carriereprestatie tot nu toe?

Mijn grootste carriereprestatie tot nu toe is het geven van mijn eerste Active Campaign training aan een klant van ons. Na slechts 2 maanden te werken bij Be Bold mocht ik mijn kennis al delen met anderen en ik ben dan ook super dankbaar dat ik die kans heb gekregen.

Daarnaast ben ik ook heel trots om deel te mogen uitmaken van ons Bold team. Ik had me geen betere werkplek kunnen voorstellen! 🤩

Wat is voor jou de definitie van Marketing Automation?

Via Marketing Automation kan je tijdige, relevante en op maat gemaakte communicatie creëeren voor je klanten en/of prospecten.

Zo is het aan de hand van datacaptatie mogelijk om in te spelen op een contact zijn noden, behoeftes en interesses door het creëeren van gepersonaliseerde mailtjes, landingspagina’s, blogs, etc. Al deze verschillende kanalen kunnen vervolgens met elkaar verbonden worden door automatische scenario’s/flows te creëeren op basis van het klantengedrag.

Marketing Automation zorgt voor een verbeterde klantenervaring maar ook voor het bedrijf dat Marketing Automation gebruikt, kent het vele voordelen. Zo zorgt het voor een verhoogde productiviteit, ROI en efficiëntie en wordt het voor de Sales makkelijker om leads door hun salesfunnel te laten bewegen.

Hoe ziet de toekomst van Marketing Automation eruit?

Héél rooskleurig.

Marketing Automation gaat doorheen de jaren alleen maar groeien en zo zullen meer en meer bedrijven zich bewust worden van het belang dat Marketing Automation heeft voor zowel hun klanten, als hun zaak. Zo is het mogelijk om bestaande klanten te nurturen, maar ook om nieuwe klanten aan te trekken. Het is cruciaal om als bedrijf steeds mee te bewegen met de evoluties in de wereld, en Marketing Automation, is daar nu echter een van.

Wat missen bedrijven die nog niet aan Marketing Automation doen?

Veel!

Enerzijds missen ze heel wat opportuniteiten om hun eigen bedrijfsprocessen vlotter te laten verlopen. Marketing Automation maakt het mogelijk om belangrijke aspecten te automatiseren zodat dit niet meer manueel hoeft te gebeuren. Dit resulteert vervolgens in meer vrije tijd dat je dan kan spenderen aan andere taken.

Anderzijds zullen ze potentiële klanten mislopen door deze onvoldoende op te volgen en te nurturen. Door de datacaptatie die gepaard gaat met marketing automation, is het mogelijk om erg gepersonaliseerde communicatie uit te sturen op de juiste moment, zodat je potentiële klanten op de beste manier bereikt.

Wat is jouw doel?

Mijn doel is in eerste instantie om te blijven groeien in de wondere wereld van Marketing Automation. 📈 Ik wil het Active Campaign platform graag zo goed mogelijk beheersen zodat ik mijn klanten de best mogelijke service kan bieden. Daarnaast wil ik ook graag bijleren over alle andere aspecten waar wij ons binnen Be Bold op focussen zodat ik mijn collega’s kan bijstaan bij moeilijke beslissingen. 

Kan ik jouw bedrijf helpen met mijn kennis van Marketing Automation? Ik hoor het graag!

"]