Digitale Marketeer Louise

Louise, je weet wel, die DIY-liefhebber, boekenworm en food lover in het Be Bold team? Zij is onze gepassioneerde Digitale Marketeer. Wat wil dat nu zeggen en waar is zij dag in dag uit mee bezig? We vroegen het haar gewoon!

De vrouw achter de naam, wie is Louise Verschelden?

Wat zijn drie woorden die jou beschrijven?

  • Leergierig
  • Optimistisch
  • Digital savvy

Hoe ziet jou dag als Digitale Marketeer er meestal uit?

Mijn werkdagen beginnen meestal hetzelfde als ze eindigen: met het overlopen van mijn planning. Aangezien mijn dagen zeer afwisselend gevuld zijn, vind ik het belangrijk een duidelijk overzicht over mijn to do’s te behouden. Na het bekijken van mijn planning en mails, duik ik in de wondere wereld van digitale marketing. Ik ben vooral bezig met sociale media marketing, online adverteren en contentcreatie voor klanten en voor Be Bold. Na een hele dag achter de computer te hebben gezeten, schuif ik deze graag aan de kant om te dansen, creatief bezig te zijn, te koken of een goed boek te lezen. 💃

Wat houdt je job in?

Samen met een Project Manager kijk ik hoe een klant online zijn doelpubliek en doelen kan bereiken. Op basis van deze analyse werken we een digitale strategie uit, die we vervolgens implementeren. Elke strategie is anders en kan verschillende onderdelen van digitale marketing bevatten: sociale media marketing, zoekmachine advertenties, zoekmachine optimalisatie, contentcreatie…

Binnen sociale media marketing hou ik mij bezig met zowel het organische als het betalende luik. Het organische luik komt neer op het creëren van contentkalenders, schrijven van copy, opmaken van afbeeldingen en inplannen van posts. Bij het betalende luik gaat het over het bedenken en implementeren van doelgerichte en creatieve campagnes op o.a. Facebook en LinkedIn.

Verder draait mijn job ook veel rond de machtige zoekmachine Google. Om klanten zo hoog mogelijk in de zoekresultaten te krijgen, zorg ik voor relevante advertenties en geoptimaliseerde content op hun website.

Bij al deze taken geldt dezelfde regel: je bent niet klaar als de taak uitgevoerd is. Meten, analyseren en optimaliseren zijn namelijk zeer belangrijk binnen digitale marketing.

Hoe ben je doorgegroeid in jouw functie als Digitale Marketeer?

De dag van een digitale marketeer

Ik startte mijn carrière als Communicatie Consultant, maar voelde al snel dat ik verder de digitale richting uit wou. De job van Digitale Marketeer bleek goed bij mij te passen omdat deze de volgende eigenschappen vereist: empathisch vermogen en analytisch inzicht. Enerzijds moet je kunnen aanvoelen wat klanten willen en nodig hebben, anderzijds is het belangrijk ook geïnteresseerd te zijn in de cijfers om feiten bloot te leggen.

Welk deel van jouw job geeft jou de meeste energie?

Ik krijg de meeste energie van positieve feedback van klanten en van samenwerken met mijn gedreven en creatieve collega’s. ⚡️ Ik voel mij geslaagd in mijn werk als ik mijn klanten heb kunnen helpen hun doelen te bereiken. Appreciatie ontvangen van hen maakt mij dan ook supergelukkig. Daarnaast word ik enthousiast van brainstormsessies met collega’s. Ons team bestaat uit mensen met verschillende achtergronden en sterke kanten, wat leidt tot zeer interessante en creatieve brainstorms.

Wat is je grootste carrièreprestatie tot nu toe?

Mijn grootste carrièreprestatie tot nu toe is het vinden van deze job als Digital Marketeer bij Be Bold. Het heeft me enige tijd gekost om de juiste functie en een goede werkgever te vinden. In deze functie kan ik verder groeien in wat ik graag doe. Bij Be Bold heb ik een fantastisch team gevonden dat elkaar steunt en zeer gedreven is.

Digitale marketing succes strategie

Wat is voor jou de definitie van Digitale Marketing?

Digitale marketing is het inzetten van online kanalen om jouw doelen en doelgroepen te bereiken. Kwaliteit gaat hierbij boven kwantiteit. Mensen hebben vaak het gevoel dat ze alle online trends moeten volgen en op alle kanalen aanwezig moeten zijn. Niets is minder waar. Bijvoorbeeld, TikTok is nu een zeer begeerd kanaal, maar als jij een B2B-bedrijf leidt en jouw doelgroep 35- tot 65-jarigen is, dan moet je geen tijd en energie in TikTok steken. Wees enkel actief op de kanalen die voordelen voor jouw business opleveren.

Daarnaast is het belangrijk dat je kwalitatieve content op deze kanalen plaatst. Wanneer je heel vaak, bijvoorbeeld dagelijks, ondoordachte content gaat verspreiden, zullen mensen mogelijks geïrriteerd geraken. Terwijl als je bijvoorbeeld twee keer per week relevante en interessante content verspreid, je volgers misschien zelfs zullen uitkijken naar meer.

Hoe ziet de toekomst van Digitale Marketing eruit?

De wereld van digitale marketing is constant in verandering. Spijtig genoeg heb ik geen glazen bol om de toekomst te voorspellen, maar ik verwacht wel volgende trends:

  • Er zullen heel wat nieuwe kanalen verschijnen. De vraag is alleen of deze zullen kunnen opboksen tegen de reeds gevestigde waarden zoals Google en Facebook.
  • Videocontent zal steeds belangrijker worden. Mensen bekijken nu eenmaal liever een video dan dat ze een tekst lezen en ze kunnen de inhoud ervan ook beter onthouden.
  • Er zal meer en meer gepersonaliseerd worden op basis van data. Maar, er zullen waarschijnlijk ook strengere regels voor het gebruik van deze data komen.

Wat missen bedrijven die nog niet aan Digitale Marketing doen?

Zij missen veel kansen om (potentiële) klanten te bereiken en te overtuigen tot een aankoop.  🤷‍♀️ Als mensen op zoek gaan naar jouw bedrijf in Google of Facebook zouden ze jou moeten vinden. Is dit niet het geval? Dan resulteert dit vaak in een gevoel van onbetrouwbaarheid.

Mensen overtuigen van jouw product of dienst kan je met online advertenties, maar ook organisch. Stuurt iemand op sociale media een vraag, voorzie deze persoon dan tijdig van een helpend antwoord. Plaatst iemand een negatieve reactie over je bedrijf, kijk dan hoe je deze persoon tegemoet kan komen en terug tevreden kan stellen. Met andere woorden, wees niet gewoon online aanwezig maar luister ook naar wat mensen zeggen, speel hierop in en overtuig hen zo van jouw product of dienst.

Wat is jouw doel?

Het is mijn doel om zoveel mogelijk bij te leren en een T-profiel op te bouwen. Met andere woorden, wil ik mezelf in de breedte ontwikkelen, maar ook diepgaande kennis binnen een bepaald terrein opdoen. Daarnaast zou ik deze vergaarde kennis graag overbrengen op anderen, zoals stagiaires, studenten… Docenten mogen mij dus altijd contacteren om een gastles te geven. 😉

Of kan ik jouw bedrijf helpen met mijn kennis van digitale marketing? Ik hoor het graag!

"]