Be Bold Stage - Rilke Digital Marketing stagiaire

Hey, en welkom!

Laat ik me even snel voorstellen. Mijn naam is Rilke Gryspeerdt, ik ben een 23-jarige communicatiestudent aan de AP Hogeschool in Antwerpen. Mijn vrienden beschrijven mij als een positieve, gedreven, grappige en zorgzame ziel. Ik ben gepassioneerd door fotografie 📸, reizen✈️ en ik heb een zwak voor avontuur.

De komende 8 weken ben ik elke vrijdag weer terug met nieuwe verhalen over mijn digital marketing stage bij Be Bold. Deze week vertel ik over mijn eerste dag en de zenuwen die daarmee gepaard gingen. De komende weken zal ik verschillende topics aanhalen, zoals het soort projecten waar ik mee bezig ben, het geweldige team dat ik aan het leren kennen ben, de workshops die ik volg en ga zo maar door. Elke week zal ik dus iets heel anders voor jullie in petto hebben.  

Eerste twee weken: DONE!

Laten we even eerlijk zijn, ik was super zenuwachtig om mijn eerste dag te beginnen. Die eerste dag kriebels is iets wat we allemaal al hebben meegemaakt, toch? Zoveel vragen die door je hoofd lopen zoals – Zal ik bij het bedrijf passen? Zal mijn werk goed genoeg zijn? Ga ik fouten maken? (Hoogstwaarschijnlijk wel, je bent ook maar een mens 😜). Al deze vragen gaan duizend keer door je hoofd en ik zou liegen als ik niet zou zeggen dat ik ze zelf had. 

Ik moet zeggen, het voelde niet aan echt als twee weken. De afgelopen weken vlogen letterlijk voorbij 🌪️. Het lijkt alsof ik gisteren pas ben begonnen. Een stage starten tijdens corona is iets anders, dat is zeker.

Je verwacht op je eerste dag zoveel nieuwe mensen te ontmoeten en in de werksfeer te worden gezogen. Mijn eerste dag was een beetje anders. Een plek waar 80 mensen kunnen zitten was bezet door slechts 3, waaronder ikzelf. Toch voelde ik me meteen thuis toen ik het kantoor binnenkwam. Ik leg de nadruk op het woord ’thuis’, want dat is eigenlijk de intentie van HOI a.k.a. House of Innovation a.k.a. (en meest gekend als) ‘Het Kantoor’.

De manier waarop het kantoor is ontworpen is echt knap. Het voelt alsof je in een groot appartement zit met je hele familie. Er zijn verschillende vergaderruimtes waar je op de muren kunt schrijven om je creatieve geest te laten rollen. Er is een woonkamer waar je met je collega’s kunt pauzeren en zelfs een bar die ze voor verschillende gelegenheden gebruiken. Niet te vergeten, er is een ruim terras waar je kan genieten van de zon (als ze schijnt natuurlijk – we zijn nog steeds in België ☔☔) dat vaak wordt gebruikt voor lunchpauzes, chill sessies na het werk 😎of zelfs een happy hour 🍸– opnieuw als het weer het toe laat.  

Nu ik jullie heb beschreven waar ik ga werken, wil ik ook wat meer vertellen over het warme welkom dat ik van iedereen heb gekregen. Na de rondleiding op kantoor kreeg ik een leuke goodie tote bag met Be Bold branded spulletjes. Ik kreeg een herbruikbare waterfles – die ik elke dag gebruik (we moeten gehydrateerd blijven🚰), een notitieboekje dat ik gebruik als mijn agenda, een pen en nog andere leuke spullen!

Het belangrijkste communicatiemiddel dat ze gebruiken – vooral nu, is Slack. Het is een online platform waar je met je collega’s kunt praten, overleggen… Ik stelde mezelf voor en het hele team reageerde super vriendelijk en verwelkomde me met open armen. Nadat ik me had gesetteld en alles geïnstalleerd had op mijn computer, kreeg ik mijn eerste sociale media taak waarover ik in een van mijn volgende blogs wat meer zal vertellen. Al snel was het lunchtijd. Emily, mijn mentor, bracht me naar haar favoriete lunchplaats in Antwerpen, waar we een geweldige sandwich 🥙bestelden. De zon scheen ☀️, dus hebben we ons op een bank in een klein parkje gezet waar we een superleuke babbel hadden en elkaar beter leerden kennen. Daarna ben ik naar huis gegaan en ben ik aan mijn eerste opdracht begonnen. 

Het enige wat ik kan nog kan zeggen, is dat mijn gedachten en zorgen over mijn digital marketing stage vanaf de eerste dag meteen verdwenen zijn. Ik kan nu al niet wachten tot het weer maandag is 🤩

Talk to you later 🐊!
– Rilke Gryspeerdt a.k.a. Digital Marketing Intern @ Be Bold

"]